субота, 13. децембар 2014.

Ariana Grande - Butera

Ariana Grande-Butera (rođena 26. juna 1993), profesionalno poznata kao Ariana Grande  je američka pjevačica i glumica koja je svoju karijeru započela u Broadway mjuziklu 13, prije nego što je preuzela ulogu Cat ValentineNickelodeonovoj televizijskoj seriji Victorious, 2009. godine. Nakon završetka serije, Grande je postala istaknuta kao teen idol na svom spinoffuSam & Cat. 
Arianina muzička karijera je počela sa soundtrackom Music from Victorious (2011). Potpisala je ugovor za izdavačku kuću Republic Records, koja je objavila njen debitantski studijski album, Yours Truly (2013), koji je debitovao kao broj jedan na U.S. Billboard 200. Singl, "The Way", ušao je u top deset hitova na Billboard Hot 100 ljestvici sa kritikama koje su poredile njen široki vokalni raspon sa Mariah Carey.
Drugi studijski album Ariane Grande, My Everything (2014), je također dostigao broj jedan u Sjedinjenim Američkim Državama, i sadržava hit sinlove "Problem" i "Break Free". Neki od njenih dostignuća uključuju nagradu za Novog izvođača godine na American Music Awards 2013, Favorite Breakout Artist na 40th People's Choice Awards, i Breakthrough Artist of the Year od strane Music Business Association. Sa pjesmama "Break Free", "Problem", i "Bang Bang", ona je provela 26 sedmica za redom u top deset Billboard Hot 100 ljestvice.
Prepisano sa WIkipedie
Sledeća je Martina Stoessel.
















Нема коментара:

Постави коментар