субота, 13. децембар 2014.

Petice u školi

Ahh ta škola,učenje,pripremanje,pisanje,manje vremena...
Postoji način da imaš dobre ocene. Znam kako;

1. kada dođeš iz škole a učila si nešto novo pogledaj bar i promisli malo zapamti većinu,iako nemaš sutra odmah taj čas,dan pred tog časa uveče sedneš i ponoviš sve preslišaj se u sebi,a kako to utvrditi? Lako na kraju svake lekcije stoje pitanja. Pitaj se u sebi i videćeš kako znaš,tako sve dok ne bude odlično.
2. Kada dobiješ neku novu lekciju čitaj je i čitaj,posle nekoliko puta kreni opet da čitaš i izdvajaj pošto je više od pola lekcije objašnjenje koji isto toliko važno dok se uči da bi se razumelo,ali kada radiš kontrolni ili usmeni možda te pita i za objašnjenje.
3. KAda radiš lektiru ne možeš sve zapamtiti još nastavnici pitaju neke cake sa interneta da provere da li si stvarno čitao ili sa interneta pročitao,i ako te mama 'tera' da pročitaš kako bih bolje razumela to će te još više zbuniti,zato kada čitaš pored sebe stavi papir/svesku i sl. upisuj glavne događaje.
4. NA fb-u se dopisuješ sa nekim i mrzi te da staviš tačku,zapetu,upitnik,dve tačke,navodnike apostrof i to,nemoj da misliš da nema veze navići ćeš se tako i šta si uradila trudi se uredno pisati to je isto kao kad bi pisala na papiru. Nije toliko lepo videti neko pisati c,s,dj,dz jer nema ta na tastaturi već ima znakove ; : - ( ) .... Ima samo tastatuta treba da bude na srpskom,bosanskom ili hrvatskom jeziku ( za to se ide u podešavanja ). Takođe pišite velika slova na početku i mala na tamo gde trebaju,sve u svemu to je GRAMATIKA.
Ako vam nešto nije jasno u knjizi ili svesci ima na internetu. 

U sledećem blogu je pravopis i malim delom gramatike koje većina ne zna.

Нема коментара:

Постави коментар